Żywienie w chorobach
Celem dietoterapii jest nauczenie osoby chorej prawidłowego i bezpiecznego odżywiania się w przypadku danej choroby. Utrzymując właściwe odżywienia organizmu osiągniemy ustalone efekty medyczne. Poprzez współpracę z lekarzami różnych specjalności zapewnimy Ci kompleksową opiekę medyczną i bezpieczeństwo terapii. Zadbamy o to, aby nowy sposób odżywiania wspomagał leczenie.
Oferta skierowana jest przede wszystkim do osób:
- z podwyższonym poziomem cholesterolu, trójglicerydów, osób z nadciśnieniem
- cierpiących na zaburzenia endokrynologiczne (choroby tarczycy, ZPJ)
- chorujących na przewlekle choroby jelit (colitis ulcerosa, Leśniowski-Crohn, zespół jelita nadwrażliwego) oraz osób, u których występują częste zaparcia, biegunki, wzdęcia, gazy jelitowe
- cierpiących na cukrzycę, kobiet z cukrzycą ciążową
- cierpiących na osteoporozę, dnę moczanową
- z chorobami trzustki i wątroby
- z nietolerancją lub alergią pokarmową