Żywienie w chorobach

Celem dietoterapii jest nauczenie osoby chorej prawidłowego i bezpiecznego odżywiania się w przypadku danej choroby. Utrzymując właściwe odżywienia organizmu osiągniemy ustalone efekty medyczne. Poprzez współpracę z lekarzami różnych specjalności zapewnimy Ci kompleksową opiekę medyczną i bezpieczeństwo terapii. Zadbamy o to, aby nowy sposób odżywiania wspomagał leczenie.

Oferta skierowana jest przede wszystkim do osób:

  • z podwyższonym poziomem cholesterolu, trójglicerydów, osób z nadciśnieniem
  • cierpiących na zaburzenia endokrynologiczne (choroby tarczycy, ZPJ)
  • chorujących na przewlekle choroby jelit (colitis ulcerosa, Leśniowski-Crohn, zespół jelita nadwrażliwego) oraz osób, u których występują częste zaparcia, biegunki, wzdęcia, gazy jelitowe
  • cierpiących na cukrzycę, kobiet z cukrzycą ciążową
  • cierpiących na osteoporozę, dnę moczanową
  • z chorobami trzustki i wątroby
  • z nietolerancją lub alergią pokarmową

 

DZiENNIK DIETETYCZNY (pdf)

')